Wednesday, September 25, 2013

200000 views, Ithaca, ARM and DMIPSMy blog has now just crossed 200,000 views! I am extremely happy that it’s gotten this many views and that I’ve been able to reach out to so many people from all across the world. I love writing tutorials and articles about microcontrollers, power electronics, SMPS and everything electronics! I love it even more when my writing reaches out to people from all over the world to help them learn something new or to find the solution to some problem! So, I say thank you to all my readers and followers and hope that I have been able to help you and that I can continue helping you!

If you have any topic in mind that you want me to write about, please mention that in the comments. While I cannot promise you that I will write up on it, I will certainly try.

University has started (if you’re wondering why the title says Ithaca, that’s because Cornell University is located in Ithaca, New York, USA) and it’s been a month. The work load is quite high, so I may take quite a while to write some new article or tutorial or even to answer to your comments. So, please be patient.

On that note, I’m doing an independent study under the supervision of Professor Bruce Land here at Cornell University. My project is to explore the different peripherals on the two microcontrollers: AT91SAM3X8E (ARM Cortex M3) and the PIC32MX250F128B (DMIPS), write up documentation on the different peripherals and then compare and contrast the two microcontrollers in terms of peripheral functionality, ease of learning, ease of programming and ease of use.

So, in the coming days, I will post quite a lot of articles or tutorials based on these two microcontrollers and their peripherals.

If you’re interested, here are the links to the datasheets of the two microcontrollers:


For now, this is it. Again, if you want me to write up on any topic, please mention that in the comments section. If you have any ideas, suggestions or feedback for my blog, please let me know in your comments! Till then, enjoy the blog and I hope it helps you in your projects and learning endeavors.

8 comments:

 1. can u upload tutorials on "How to generate UNIPOLAR SPWM from PIC series microcontroller"?

  ReplyDelete
 2. Hey man, thanks for the wonderful blog. I came across this info from the DIYSMPS website. I thought I would mentioned for those that are just learning about SMPS devices, Coursera has a course on SMPS's that just started this week. It's called intro to power electronics. Being as your blog is dedicated to learning about SMPS I figured this might be relevant for you.

  Cheers mate! Good luck in your studies.

  ReplyDelete
 3. hi friend, thank you for shared your knowledges with students. im mexican and i want ask you about 3-phase inverter svpwm in mikroc code, can you help me ? thaks for your time friend

  ReplyDelete
 4. It's so common: you're in love with someone and you want him to love you too ... or you're going through a difficult "breakup" and you want him or her to come back ... or you're alone and looking for someone special. It all depends on what you want. If you are alone and want to find a new love, there is a spell for you. Contact Dr. Jasper now if you need her help in your relationship or in any other case.
  1) Spells of love
  2) Spells of lost love (make him love you again)
  3) The spell of divorces
  4) Marriage spell (make him propose to you / make her accept your proposal)
  5) Binding spells
  6) Divisions
  7) The spell of death
  8.) You want to be promoted to your office
  9) You want to thank your boyfriend
  10) Lottery
  11) stop miscarriage / get pregnant
  12) magic spell (cure that deadly disease)
  contact her now, she has a lasting solution for you. has 32 years of experience as a practitioner of black and white magic, Tarolog, Runemeister (mantle, runic magic, amulets, amulets, talismans), she is the best!
  gmail: doctorjaspermagic@gmail.com

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 6. Unë po e ndaj këtë dëshmi për partnerët që vuajnë në marrëdhëniet e tyre, sepse ka një zgjidhje të qëndrueshme. Burri im më la mua dhe 2 fëmijët tanë për një grua tjetër për 3 vjet. U përpoqa të jem e fortë vetëm për fëmijët e mi, por nuk munda t'i kontrolloja dhimbjet që më mundonin zemrën. Isha i lënduar dhe i hutuar. Unë kisha nevojë për një ndihmë, kështu që bëra një kërkim në internet dhe hasa në një faqe ku pashë Dr.Fady një magjistar, që mund të ndihmojë të kthehen të dashuruarit. E kontaktova dhe ai bëri një lutje dhe magji të veçanta për mua. Për çudinë time, pas disa ditësh, burri im u kthye në shtëpi. Kështu u ribashkuam përsëri dhe kishte shumë dashuri, gëzim dhe paqe në familje. Ju gjithashtu mund të kontaktoni Dr.Fady, një magjistar i fuqishëm për zgjidhjet e kontaktit të tij
  drfady720@gmail.com ose mund ta shtoni në Whatsapp +2349039422406

  ReplyDelete
 7. Soțul meu a cerut divorțul, dar cu ajutorul Dr. Dawn Acuna, eu și soțul meu trăim în pace, cu bucurie și fericire, Dr, Dawn acuna a ajutat-o ​​cu o vrajă de dragoste puternică care l-a făcut pe soțul meu să realizeze cât de specială sunt și acum mă tratează ca pe o regină și mă îmbrățișează toată noaptea, asta este ceea ce mi-am dorit vreodată de la soțul meu, datorită Dr. Dawn acuna, contact pe Whatsapp:{ +2348032246310 }
  *Dacă vrei să te împaci cu iubitul tău.
  *Dacă doriți ca plante medicinale să conceapă.
  *Dacă vrei un inel magic.
  *Dacă vrei să vindeci orice fel de boală.
  *Dacă vrei să devii celebru în afacerea ta.
  Si altii,
  Îți promit 💯 la sută rezultat pozitiv, e sinceră, se ține mereu de cuvintele ei.

  ReplyDelete
 8. Çdo problem ka një zgjidhje kur takoni personin e duhur! Mos kini frikë se ekziston një magjistar i shkëlqyer dhe zgjidhës shpirtëror i problemeve që është në gjendje t'i japë fund problemit tuaj. Dua te vleresoj Dr Fady qe me riktheu martesen time me magjine e saj, Pas 1 viti ndarje me burrin tim, me ndihmen e magjistares se mrekullueshme Dr Fady burri im erdhi ne shtepi dhe tani jemi te lumtur bashke per mire, edhe nje here faleminderit per Dr Fady gjithashtu shëroi të gjitha llojet e sëmundjeve si p.sh.

  1 DEKLARATË DASHURI
  2 WIN S EX KTHIMI
  3 FRUTA GOMS
  4 NJOFTIM PËR PROMOCION
  5 DEKLARATA E MBROJTJES.
  6 MAGJIA E BIZNESIT.
  7 DEKLARATË E MIRË PUNËS.
  8 HIV SIDA.
  9 NDALO MISKARRIMIN.
  10 MIROOD NJOFTIM SHPALLJE.
  11 SHKAK I TELEKINEZËS.
  DREJTSHKRIMI I LOTARIVE DHE ÇËSHTJA GJYQËSORE Kontakt Kontaktoni atë për ndihmën tuaj nëpërmjet: drfady720@gmail.com
  WHATSAPP:+2349039422406

  ReplyDelete